Sant Jordi. Lectures recomenades

Aprofitant que arriba Sant Jordi, des del Centre us volem recomanar un llistat de lectures perquè gaudiu en família d’aquest dia tan bonic!
Lectures recomenades:
  • De 6 a 8 anys:
“Endevina com t’estimo”
Sam McBratney i Anita Jeram, Ed. Kókinos

“De vegades, quan estimem algú molt molt, intentem trobar la manera de descriure la mida dels nostres sentiments. Però tal com ens mostra aquesta meravellosa història, l’amor no és una cosa fàcil de mesurar.”
 “L’Elmer”
David Mckee, Ed. Beascoa

 

“La meravellosa història del nostre estimat elefant multicolor: L’Elmer.

L’Elmer, l’elefant de colors, és un clàssic infantil que ha venut més de 8 milions d’exemplars. Els seus contes són ideals per transmetre als nens valors positius com la solidaritat, el respecte, l’amistat i, especialment, la celebració de les diferències.

L’Elmer no és com els altres elefants del ramat. Encara que sembli impossible, és un elefant de mil colors: verd, blau, rosa, blanc, groc… Impressionant!, oi? Però a l’Elmer no l’hi fa ni gota de gràcia ser així, més aviat està fart de ser diferent; així que un dia decideix escapar-se del ramat i cercar un remei per poder ser del mateix colors que els altres…

L’Elmer és l’elefant més estimat pels nens. I és que a la selva no hi ha cap altre com ell: les seves coloraines el fan diferent de tots els altres. Amb les seves divertides històries, ideals per llegir en família, aprendrem que tots nosaltres som tan especials com ell.”

                     
“Qui farà riure a la princesa?”
Olga Cercas, Ed. El CEP i La Nansa Edicions
“Fa tant de temps que la princesa no riu, que ja no se’n recorda, de com es fa per riure. El rei i la reina estan ben preocupats. Els reis convoquen els millors experts en trucs i receptes màgiques per fer riure. Arriben a palau fades, bruixes, follets, i fins i tot els bruixots, tots convençuts que ho aconseguiran. Però… Qui farà riure a la princesa? Doncs no serà cap d’aquests, no… Serà gràcies a un pet que se li escapa al Rei! “
  • De 10 a 12 anys:
“El Llibre dels errors”
Gianni Rodari, Ed. Joventut
“Gianni estava convençut que “els errors no es troben en les paraules, sinó en les coses; hem de corregir els dictats, però sobretot cal corregir el món”; d’aquí neixen les històries i les rimes d’aquest llibre ple de personatges divertits i estrafolaris, i ple d’errors ortogràfics i gramaticals. Però no us espanteu: per a corregir els errors, el “mestre” Gianni feia servir una valuosa gramàtica de la fantasia, capaç de permetre a tothom, a través del somriure, l’ús total de la paraula “no perquè tothom sigui artista, sinó perquè ningú sigui esclau”. Val la pena que un nen aprengui plorant el que pot aprendre rient? Si es recollissin totes les llàgrimes vessades als cinc continents per culpa de l’ortografia, en sortiria una cascada que es podria aprofitar per obtenir energia elèctrica. Però em sembla que seria una energia massa cara. Els errors són necessaris, profitosos com el pa i, sovint, fins i tot bonics com la torre de Pisa. Aquest llibre és ple d’errors, i no només ortogràfics. Alguns es veuen a primera vista, altres estan amagats com endevinalles. N’hi ha en vers i n’hi ha en prosa. No tots són errades infantils, i això respon a la realitat: el món seria preciós si només s’equivoquessin les criatures. Entre pares ens ho podem confessar, però tampoc està gens malament que els infants ho sàpiguen.”
“La noia ocell”
Sandy Stark Mcginnis, ED. Blackie books
“La December només té onze anys però ja sap quin és el seu destí: es convertirà en ocell. Un dia no gaire llunyà, de la cicatriu que té a l’esquena li sortiran unes ales i arrencarà a volar lluny, molt lluny. I per fi abandonarà la casa d’acollida on ara s’està. Però abans ha d’entrenar molt dur, perquè volar no és fàcil. Els adults sospiten, fan preguntes. Però la December no els explica quins són els seus plans, ni tan sols ho diu a la seva millor amiga. Sap que no se la creurien, així que fingeix normalitat fins que arribi el moment de partir. I aquest moment cada dia és més a prop: està a punt de saltar i emprendre el vol. Mireu com agafa impuls.”
 “El príncep feliç i altres contes”
Oscar Wilde, Ed. Joventut

 

“Recull aquesta antologia tres dels contes més destacats i coneguts d’Oscar Wilde: El Príncep Feliç, El rossinyol i la rosa i El gegant egoista.

En aquests contes es poden trobar alguns dels temes que més preocupaven l’autor: l’egoisme, la desigualtat i el sofriment, i com corregir-los amb l’amor, la compassió i la generositat. Tres commovedors relats, bellament il·lustrats per l’Albert Asensio, tal vegada tristos i inquietants però plens de màgia i poesia.

Encara que algunes de les obres de Wilde puguin semblar en l’actualitat poc encertades; situades en el context on va viure, eren proves de la genialitat d’un autor que, tot i ser molt admirat i conegut en alguns sectors, no acabava d’encaixar en la seva societat. Molts dels seus contes, amb caire moralista, són la resposta enfront dels paràmetres preestablerts d’una societat encara molt conservadora.”

 

 

  • Per a pares:
“Como hacer que los niños digan ¡Sí!”
Ella, Liz y Keith Schreiter . Ed. FortuneNetwork Publishing

“¿Quieres hacer que tus hijos digan “Sí” … en lugar de suplicar, negociar, y alegar?

Queremos lo mejor para ellos, y ellos también deberían. Entonces, ¿por qué no nos entienden?

Porque hablamos con ellos en el color del languaje incorrecto. Los niños ven el mundo de diferentes maneras. Una vez que sabemos cómo ven el mundo, nuestras palabras les llegan.

¿Nuestras palabras les llegan? Sí. En lugar de que nuestras palabras reboten contra sus frentes y caigan al piso, podemos aprender de qué manera ven el mundo. Entonces, podemos usar palabras secretas que les ayudan a escuchar y entender.

No hace falta ser psicólogos, psíquicos, o súper papás. Sólo tenemos que hablar “a su nivel.” Una vez que vemos el mundo a su manera, la comunicación se hace fácil. No más estrés, discusiones ni frustración. Ahora, ¡eso es ganar-ganar!

La fórmula es fácil. Primero, reconozca cuál de las cuatro personalidades básicas se ajusta a nuestros hijos. Luego, hable con nuestros hijos con palabras comunes que se ajusten a su visión del mundo.

Depende de nosotros hablar al nivel de nuestros niños. Después de todo, ellos sólo están aprendiendo sobre su mundo. Podemos hacer esto y divertirnos enormemente mientras hacemos que nuestros hijos digan “Sí” … en lugar de “No.”

 “Padres e hijos”
Jorge y Demián Bucay. ed. RBA

“El deseo de ser padres responde a muchas cosas, pero especialmente y más que a ninguna otra, responde a nuestro deseo de dar amor”El vínculo entre padres e hijos es para toda la vida. Y es intenso siempre, tanto para el amor como para los conflictos. Es esta relación familiar e íntima la que examinan Demián y Jorge Bucay, no solo como psicoterapeutas, sino como hijo (que también es padre) y como padre (que también es abuelo). Gracias a la sabiduría de la experiencia y a la sensibilidad única de sus autores, este libro lleno de buenos consejos y divertidas anécdotas es una luminosa guía para adentrarse en el fascinante laberinto de las relaciones paternofiliales.”

 Guías para niños: Qué puedo hacer cuando estallo por cualquier cosa.
TEA ediciones
“Guías infantiles para ayudar a los niños a superar, con la ayuda de sus padres, distintos tipos de problemas psicológicos (ansiedad, negativismo, ira, terrores nocturnos, TOC) por medio del aprendizaje de las técnicas cognitivo-conductuales.
Aquest llistat de llibres els podeu trobar a moltes llibreries, tot i així, si no els trobeu als vostres establiments propers, si cliqueu a les imatges podreu accedir al portal web on es poden adquirir!