Com parlar de la mort

Davant la mort d’un ésser estimat és molt important acompanyar als infants en l’acceptació, gestió i superació d’aquesta situació. És important adequar la informació a l’edat de l’infant perquè la pugui entendre de manera correcta i saber trobar el moment adequat per parlar-ne. Ens és difícil parlar de la mort pels sentiments que l’acompanyen: tristesa, ràbia, por… Cal tenir present que cada infant reaccionarà de manera diferent: plorant, enfadant-se, qüestionant-se moltes coses, tancant-se en ell mateix…

La mort és un succés natural que forma part de la vida i als infant els hi hem de facilitar, si volen, la participació en els rituals que acompanyen aquesta situació.

Tota mort obre un procés de dol i hem d’ajudar als infants a viure’l. Malgrat tots estiguem tristos, és important no descuidar les emocions que poden sentir i donar la seguretat que estarem al seu costat per tal de cobrir les seves necessitats.

Per tot això, us recomenem una sèrie de llibres que us poden ajudar a parlar amb els vostres fills i filles sobre la mort d’un éssers estimats.Cliqueu sobre la imatge per obtenir més informació.